Στο Ζαρό και στην πρωτοπόρα «Φάρμα του Καμίχη»! Ιδανικός χώρος επίσκεψης για σχολεία…

Ο τόπος…

Ζαρός!

 Στις νότιες πλαγιές του Ψηλορείτη!

Ζαρός!

Όνομα που προέρχεται από το πληθυντικό μόριο Ζα και το ρήμα ρέω, ρους και σημαίνει πολλά νερά.

Ζαρός!

Μέσα σε ένα πανέμορφο φιλόξενο περιβάλλον με ιστορία που χάνεται στο χρόνο, καθώς υπάρχουν μινωικά ευρήματα στις Κούρτες, το Ρωμαϊκό υδρόγειο που υδρευόταν η αρχαία Γόρτυνα, αλλά και τα Βυζαντινά μοναστήρια της περιοχής!

Δεμένος με τους θρύλους και τις παραδόσεις, προσπαθεί να σταθεί στις μέρες μας με πρωτοπόρες μονάδες που είναι άρρητα δεμένες με τον τόπο, το χώρο, τον πολιτισμό, την ιστορία και την παράδοση της περιοχής…

Στη φάρμα του Καμίχη…

yakamixis 2

Μια από τις πρωτοπόρες οικογένειες του Ζαρού, είναι η οικογένεια του Μιχάλη Παπαδοβασιλάκη, που δημιούργησε μια πρωτότυπη φάρμα στο Ζαρό.

Τη φάρμα του Καμίχη…

Μια οικολογική βιολογική φάρμα που ξεχωρίζει στην Πάνω Ρίζα, καθώς  σ΄ αυτήν συναντάς και βιώνεις τις δράσεις του παλιού Κρητικού χωριού.

Σε ένα θαυμάσιο (και γαλήνιο) χώρο πολλών στρεμμάτων γνωρίζεις πολλά, που έχεις ακούσει και που ίσως δεν ξέρεις!

Τις μαγικές ιδιότητες των Κρητικών βοτάνων, αλλά και των άγριων χόρτων της περιοχής…

Τα ζώα της φάρμας, που μπορείτε να τα δείτε από κοντά, να τα ταΐσετε και να τα χαϊδέψετε! Πρόβατα, αίγες, γουρουνάκια, κότες, χήνες, γαλοπούλες, πάπιες, κουνελάκια, και τη γαϊδουρίτσα τη Λουίζα!

Μπορείτε να δείτε το άρμεγμα των ζώων και γιατί όχι και να αρμέξετε οι ίδιοι, αν το θέλετε, να τυροκομήσετε, αλλά και να φτιάξετε και να φάτε πιταράκια στην παραστιά, σέρνοντας παραδοσιακό φύλλο και ψήνοντάς τα με τον παλιό τρόπο στη φωτιά με τα ξύλα…

Βιωματικά προγράμματα…

 yckamixis 3

Καινοτομία στη φάρμα του Καμίχη είναι η οργάνωση βιωματικών προγραμμάτων, για σχολεία, γκρουπ επισκεπτών, αλλά και μεμονωμένους φίλους που θα βρεθούν στο χώρο τους.

Τυροκόμος

 yckamixis 12

Γνωριμία με τα βότανα, τα δέντρα και τα ζώα της φάρμας. Άρμεγμα αιγών, παραδοσιακή τυροκόμηση, ζύμωμα πιταρικών γεμιστών με το φρέσκο τυροζούλι! Χαλάρωση και βεγγέρα στην αυλή με διάφορες φρέσκα καλούδια και ρακή.

Αγρότης

 ybkamixis 2

Γνωριμία με τα βότανα και τα άγρια χόρτα, στα δέντρα και τα ζώα της φάρμας. Μάζεμα φρούτων από τα δέντρα, κηπευτικών από τον κήπο. Μάθημα σκαλίσματος, φύτευσης και οικολογικής προστασίας των φυτών. Φυτεύετε τα δικά σας βότανα ή λαχανικά! Χαλάρωση και βεγγέρα στην αυλή ή στο σπίτι πλάι στο τζάκι με φρέσκα καλούδια και ρακή.

Μάγειρας

 yakamixis 1

Γνωρίστε την τέχνη της μαγειρικής παραδοσιακών φαγητών της Κρήτης με υλικά της φάρμας.  Ψήνουμε κρέας, λαχανικά, χοχλιούς, φουρνιστό ή οφτό ή και αντικριστό! Μπορείτε να επιλέξετε συνταγές για πίτες, ή και για παρασκευή ζυμαρικών, μαρμελάδας, ή γλυκό του κουταλιού.

Φούρναρης

 ybkamixis 3

Μάθετε πώς φτιάχνεται το παραδοσιακό κρητικό ψωμί με σταρένιο και κρίθινο αλεύρι. Ανάβουμε τον ξυλόφουρνο και φουρνίζουμε παραδοσιακά. Τρώμε το ψωμάκι μας παρέα με καλό ντόπιο ελαιόλαδο, εποχικές σαλάτες, φρούτα και διάφορα καλούδια!

Ιδανικός χώρος επίσκεψης για σχολεία

 ybkamixis 4

Η φάρμα Καμίχη, είναι ιδανικός χώρος επίσκεψης για σχολεία.

‘Ένας υπέροχος χώρος μέσα στη φύση, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, οι μαθητές μπορούν να βιώσουν συγκεκραμένες προγραμματισμένες δραστηριότητες!

Μπορεί να γίνουν εκπαιδευτικές επισκέψεις στις οποίες οι μαθητές των σχολείων θα γνωρίσουν όλα τα παραπάνω, αλλά και θα μπορούν να επισκεφτούν την ευρύτερη περιοχή.

Μπορούν να συνδυάσουν την αειφόρο και βιωματική μάθηση σε μια επίσκεψη που σίγουρα θα τους μείνει αξέχαστη…

Τηλέφωνο επικοινωνίας (ώρες: 10:00 π.μ. – 18:00 μ.μ.): 6979025174

Δείτε τη Φάρμα Καμίχη εδώ

yckamixis 7

yckamixis 9

yckamixis 10

yckamixis 11

ybkamixis 5

yckamixis 4

ybkamixis 1

 

yckamixis 5

yckamixis 6

xzkamixis 2

yakamixis 3

yakamixis 4

yakamixis 5

yakamixis 6

yakamixis 7

xzkamixis 3

xzkamixis 4

xzkamixis 5

yakamixis 8

xzkamixis 1