ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Χ. Γιανναδάκη

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Περισσότερα

Ξημερώνοντας του Αγίου Αλεξίου, στις 17 του Μάρτη…

 

«…Κόντευε, που λες, ο Μάρτης του ’21. Κι έβγαλε τότε ένα κρυφό φιρμάνι ο Σουλτάνος να βρούνε τρόπο οι δικοί του να μαζέψουν στην Τριπολιτσά και ν’ αφανίσουνε τους προύχοντες.

Περισσότερα

Γεννημένος νικητής ο Μεσαρίτης Γίγαντας Μανώλης Στεφανουδάκης (Φωτογραφίες)

 

«Πρώτη διοργάνωση της χρονιάς έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, με ένα χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό και ένα ασημένιο μετάλλιο στη σφαιροβολία... Αύριο (σήμερα) αναχωρούμε για τον επόμενο αγώνα που θα διεξαχθεί στο Sharja και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό...»!

Περισσότερα

Είμαστε στο «εμείς» κι όχι στο «εγώ»…

 

 

Τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς, και πλούσιοι και φτωχοί, και πολιτικοί και στρατιωτικοί, και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι.

Περισσότερα

Αφιέρωμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής

 

Η Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής είναι ένας τόπος δεμένος άρρητα με τη Μεσαρά, δεμένος με την Ορθοδοξία, δεμένος με την προσφορά.

Περισσότερα

Δ΄ Χαιρετισμοί στην Παναγία

 

Του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Ρ. Ζουμῆ

 

μνος πας ττται τ πλήθει

τν πολλν οκτιρμν σου...

Περισσότερα

«Το αποφάσισα: Κόβω το κάπνισα…» Τα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος αναλύθηκαν στο Φουρφουρά…

 

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς του Συλλόγου Γενικών-Οικογενειακών Ιατρών Εθνικού Συστήματος Υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Νομού Ρεθύμνης “ΣΥΓΕΝΙΑΡ” σε συνεργασία με το Πολιτιστικό & Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου “Ο Άγιος Νεκτάριος” της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης, Συβρίτου & Σφακίων που βρίσκεται στο Φουρφουρά Αμαρίου,

Περισσότερα

Τι είναι ο πόλεμος; Μια απάντηση σε μια φωτογραφία…

 

Μια βόμβα που κοστίζει 100.000$, που έπεσε από ένα αεροπλάνο που κοστίζει 100.000.000$ και που πετά με κόστος 22.000 δολάρια την ώρα, σκοτώνει τους ανθρώπους που ζουν με λιγότερο από $1 την ημέρα”.

Περισσότερα